| Назва INCI | Sodium PCA |
| Назва традиційна | Натрієва сіль пірролідонкарбонової кислоти |
| Категорія компонента | Емульгатори, активи, кондиціонери для волосся, антистатики, кондиціонери для шкіри, вологоутримуючий агент, кондиціонер для шкіри утримуючий вологу |
| Застосування | Компонент натурального зволожуючого фактора шкіри, компонент секрету потових залоз. Пом'якшує і зволожує шкіру, захищає від УФ променів. Використовується як високоефективна зволожуюча речовина, антистатик |
| Косметична дія | Пом'якшення шкіри, зволоження шкіри, кондиціонує волосся, УФ захист шкіри. Високоефективна зволожуюча речовина для сухої і чутливої шкіри. Стабілізатор в'язкості, кондиціювання шкіри і волосся, антистатик, емульгуючий компонент |
| Призначення | Зволоження; пом'якшувальний ефект; служить УФ-фільтром; стимулює клітинний метаболізм; підвищує природну захисну функцію самої шкіри; надає еластичність; покращує загальний стан шкіри і волосся |
| Ефективний для типів шкіри або волосся | Жирна шкіра, чутлива шкіра, шкіра повік, шкіра, що в'яне, комбінована шкіра, суха шкіра, нормальна шкіра, для будь-якого типу шкіри, для шкіри тіла, проблемна шкіра, дитяча шкіра, нормальне волосся, сухе волосся, жирне волосся, змішане волосся, зневоднена шкіра, для губ, для шкіри навколо очей |
| Походження | Синтетичне, допускається використання в натуральній косметиці |
| Фактор небезпеки | Низький |
| Небезпека для вагітних | Безпечний при використанні за призначенням |
| Алергенність | Абсолютно безпечний компонент |

Натрій РСА є формою солі пірролідонкарбоновой кислоти, також відомої як піроглутамінова кислота, яка є циклічним лактамом глутамінової кислоти. PCA присутній майже у всіх живих клітинах, від бактерій до людей, де він відбувається з глутатіону (антиоксиданту) під дією ферменту γ-глутамілціклотрансферази.
Sodium PCA в основному функціонує як зволожувач в продуктах по догляду за шкірою і волоссям, включаючи гелі, креми, лосьйони, шампуні, кондиціонери, помади і основи. Зазвичай він використовується в діапазоні концентрацій від 0,2 до 4%. Зволожувач являє собою гігроскопічну речовину, яка часто має молекулярну структуру з декількома гідрофільними (вологолюбними) групами. Ця структура дозволяє зволожуючим речовинам притягувати і утримувати вологу в повітрі поблизу за допомогою поглинання, втягуючи водяну пару.
В якості зволожувач, натрій PCA допомагає зберегти шкіру зволоженою, а також може допомогти іншим актуальним інгредієнтів для догляду за шкірою працювати краще.
PCA є природним компонентом NMF шкіри.
Відновлення NMF шкіри важливо, тому що воно виснажується з віком, а також через звичайний вплив сенсибілуючих компонентів, таких як миючі засоби і денатурований спирт. Це призводить до помітно сухої та чутливої шкірі. Таким чином, при використанні інгредієнтів, які допомагають поповнити NMF, ознаки старіння, такі як зморшки, сухість шкіри, будуть зменшені. В результаті шкіра виглядає більш гладкою, зволоженою і пружною. Натрій PCA не є комедогенним, що означає, що він не буде викликати або погіршувати акне.
Натрій PCA також використовується в засобах по догляду за волоссям.
Відомо, що віе покращує зовнішній вигляд і відчуття волосся, збільшуючи обсяг, пружність або блиск волосся або покращуючи текстуру волосся, пошкодженого фізично або в результаті хімічної обробки.
Натрієва сіль PCA міститься в шампунях, лаках для волосся, освіжувачах шкіри та інших засобах по догляду за волоссям та шкірою.
Інструкція, як знаходити товари, в складі яких є вказаний інгредієнт.
1. Скопіювати назву інгредієнта.
2. Вставити значення в стрічку пошуку.
3. Дочекатися поки сайт зробить пошук і підбір косметики із зазначеним інгредієнтом.
4. Вибрати "Всі результати пошуку".
5. Підібрати косметику по фільтрам (Ціна, Група товарів, Тип шкіри або волосся, Бренд).
Завжди вигідні пропозиції на натуральну косметику можно знайти в розділі АКЦІЇ в інтернет магазині Ланталь!