| Назва INCI | CI 18965 |
| Назва традиційна | CI 18965 |
| Категорія компонента | Барвники для косметики, пігменти |
| Застосування | Косметичний барвник жовтого кольору |
| Косметична дія | Забарвлює продукт в жовтий колір |
| Призначення | Барвник |
| Ефективний для типів шкіри або волосся | Для будь-якого типу шкіри |
| Походження | Синтетичне, допускається використання в натуральній косметиці |
| Фактор небезпеки | Низький |
| Небезпека для вагітних | Безпечний при використанні за призначенням |
| Алергенність | Можлива індивідуальна непереносимість |

Жовтий фарбник - синтетичний пігмент, також відомий як тартразин. Крім використання в косметиці і засобах особистої гігієни, Yellow зазвичай використовується в якості харчового барвника і часто зустрічається в кольорових безалкогольних напоях. У Сполучених Штатах на барвники поширюються найрізноманітніші нормативні обмеження. Список схвалених барвників (крім фарб для волосся), які можуть бути використані в Сполучених Штатах, можна знайти в правилах FDA по добавкам барвників в США.
У косметиці та засобах особистої гігієни Yellow використовуються в рецептурах різних типів продуктів.